Supergraan De boer woont heel erg afgelegen. Nooit komt er iemand op bezoek. Maar vandaag is de bakkerin onderweg naar de boer, want de boer verbouwt supergraan. De bakkerin wil met het supergraan superbroodjes bakken. Supergraan groeit altijd en overal!  
 Thema’s Gods Woord  Zaaien en oogsten Doorzetten  Geloof Bemoedigen
De voorstelling Supergraan is een eigentijdse versie van de gelijkenis Zaad en de Zaaier beschreven in Matheus 13: 1-23
Reservering *  De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. *  De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. *  Vanwege het type spel dat gespeeld wordt (veel beweging     en meespelende kinderen) is een lege en schone speelvloer     nodig van  ongeveer 7 x 5 meter. *  We nemen onze eigen geluidsapparatuur mee. *  De opbouw van het decor duurt 1,5 uur.     Het afbouwen ongeveer 1uur. *  Kosten per voorstelling: €400, exclusief 9% BTW en     €0,30 per km reiskosten vanaf  Houten. Een 2e voorstelling op     dezelfde plek en dezelfde dag is voor de helft van de prijs. Heb je interesse om ons uit te nodigen de voorstelling te komen spelen, neem dan contact met ons op via de contactpagina. Meer actuele berichten, foto’s en reacties kun je vinden op
De voorstelling is ook een aanrader bij een jubileum of afscheid. De betreffende persoon mag dan even schitteren in het verhaal door het Supergraan te zaaien. Het Supergraan staat dan symbool voor al die jaren van dienstbaarheid en inzet van talenten.
De boer zit op z’n knieën in de akker en maakt met z’n handen een kuiltje in de grond. Dat is makkelijk! De boer gooit het graan de lucht in. Hij springt van plezier. Overal op de akker valt het graan. Na het zaaien valt de boer in een diepe slaap. Dan komen de kraaien. Wie wil de kraaien spelen? Drie kinderen worden uitgekozen. Zij spelen de kraaien, die het graan gaan stelen. Het supergraan werd op de weg gegooid. Toen kwamen de kraaien om het supergraan op te eten en ging het verloren. 
De boer is niet gelukkig, want zijn supergraan is voor een groot deel verloren gegaan door de kraaien. Na de kraaien komt er een nieuw probleem: stenen in z’n akker. [...] Wie wil supergraan spelen tussen de stenen? Vier kinderen worden uitgekozen. Het supergraan begint te groeien. De eerste sprietjes komen boven de aarde uit. Het supergraan is blij en danste in de akker. Maar als de zon hoger klimt, krijgt het supergraan dorst. Er is zo weinig aarde en daarom zo weinig water. Het supergraan begon te groeien en bloeien, maar door de stenen was er geen water en verdorde het graan.
Wat is de betekenis van het zaad tussen de stenen? Er zijn mensen die heel blij zijn met het evangelie, maar als er moeilijkheden komen of de dingen anders lopen dan ze verwachten, zijn ze teleurgesteld.
Weten jullie wat een distel is? Dat weten de kinderen wel: ‘Het is een prikkelend ding! Je handen gaan ervan prikken!’ Wie wil er samen met mij een distel spelen? Er wordt een kind uitgekozen om een distel te spelen.
Dan verschijnen er twee distels, Zorgenmaker en Rijkdom: Mmwaah! Er is iemand op ons stukje grond komen wonen. Kom op, we gaan de nieuwe bewoners verstikken. [..]
Het supergraan wordt verstikt door de distels en dat is niet zomaar een verhaal. Wat zou Jezus daarmee bedoelen? Sommige mensen willen zich niet helemaal op God richten. Ze zijn zo druk met andere dingen, dat het kleine plantje geen ruimte krijgt om te groeien.
“Voor het 40-jarig jubileum van onze collega en juf hebben wij theatervoorstelling Supergraan van Simon en Zo gezien. Wat een fantastische voorstelling! Het spel, de muziek, het decor, de interactie met de kinderen. In één woord: geweldig! De jubilaris en een aantal kinderen namen deel aan het toneelspel. Boeiend van begin tot eind, met een prachtige boodschap als uitgangspunt. Het Bijbelverhaal: De gelijkenis van de zaaier. Een echte aanrader!” Anton Hoek Leerkracht groep 5-6 / Plv. directeur G.S.S. De Schakel Dokkum
Artikel: Continental Art magazine Tekst: Carla Dik-Faber
Wie wil de boer spelen die gaat zaaien? Tientallen vingers gaan de lucht in. Robert wordt gekozen. Hij krijgt klompen, een shawl en een hoed. Robert beeldt uit wat er verteld wordt.
Hoewel een deel van het graan verloren was gegaan door de kraaien, de stenen en de distels, groeide de rest wel op. Het was het grootste en mooiste graan in de verre omgeving. Want het was niet zomaar graan. Nee, het was Supergraan! Je kunt alleen maar vruchten voortbrengen, als je het Evangelie in je hart ontvangt. Let daarom goed op wat er in je hart gebeurt. En als je iemand over God vertelt, denk dan aan dit verhaal van Jezus.
Jezus vertelt een gelijkenis niet zomaar, maar om er iets van te leren. Iedereen die het Evangelie vertelt, is een zaaier. Maar het zaad moet wel op de goede plek vallen. Wie oren heeft, die moet goed luisteren!
Andere voorstellingen van Simon en Zo 
Koning en de Mug Koning en de Mug Pablo leert Vliegen Pablo leert Vliegen Kerstvoorstelling Kerstvoorstelling Paasvoorstelling Paasvoorstelling Eindelijk Thuis Eindelijk Thuis Barmhartige Baviaan Barmhartige Baviaan Supergraan  Lied
Er was eens een boer die woonde in een ver land aan de voet van de berg. Daar zaaide hij zijn Supergraan in de akker. Straks  zouden alle bakkers uit de verre omgeving komen om zijn Supergraan te kopen om er Superbroodjes van te bakken. Maar of dat net zo makkelijk ging als hij gedacht had? Gelukkig kreeg hij steeds vaker bezoek van de bakkerin, die hem bemoedigde om door te zetten.
De voorstelling Supergraan is een eigentijdseversie van de gelijkenis Zaad en de Zaaier beschreven in Mathëus 13: 1-23
“De voorstelling is ook een aanrader bij een jubileum of afscheid. De betreffende persoon mag dan even schitteren in het verhaal door het Supergraan te zaaien. Het Supergraan staat dan symbool voor al die jaren van dienstbaarheid en inzet van talenten.”
“Voor het 40-jarig jubileum van onze collega en juf hebben wij Supergraan van Simon en Zo gezien. Wat een fantastische voorstelling! Het spel, de muziek, het decor, de interactie met de kinderen. In één woord: geweldig! De jubilaris en een aantal kinderen namen deel aan het toneelspel. Boeiend van begin tot eind, met een prachtige boodschap. Een echte aanrader!” Anton Hoek Leerkracht groep 5-6 / Plv. directeur G.S.S. De Schakel Dokkum
Reserveren
Supergraan
Barmhartige Baviaan Barmhartige Baviaan Pablo leert Vliegen Pablo leert Vliegen Kerstvoorstelling Kerstvoorstelling Paasvoorstelling Paasvoorstelling Koning en de Mug Koning en de Mug
Andere voorstellingen van Simon en Zo
Eindelijk Thuis Eindelijk Thuis Supergraan  Lied
*  De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. *  De voorstelling duurt ongeveer 60 minuten. *  Vanwege het type spel dat gespeeld wordt is een lege en schone     speelvloer nodig van  ongeveer 7 x 5 meter. *  Simon en Zo nemen hun eigen geluidsinstallatie mee. *  De opbouw van het decor duurt 1,5 uur. Het afbouwen ongeveer 1uur. *  Kosten per voorstelling: 400 euro ex 9 % BTW en 30 cent/km reiskosten    vanaf Houten.    Een 2e voorstelling op dezelfde plek en dezelfde dag is voor de helft    van de prijs. Heb je interesse om ons uit te nodigen de voorstelling te komen     spelen, neem  dan contact met ons op via de contactpagina.     Meer berichten, foto’s en reacties vind je op onze Facebookpagina.
Christelijk kindertheater Simon en Zo