Op dit moment spelen we  7  verschillende voorstellingen.   Hieronder  een  korte  beschrijving met een link voor meer informatie. Heb je vragen, of ben je geïnteresseerd om een voorstelling van  Simon en Zo  te  organiseren?   Neem  dan  contact  met  ons  op  via  de  contactpagina. Meer  actuele  berichten,  foto’s  en  reacties  kun  je  vinden  op  onze  Facebookpagina.

Voorstellingen

Het was een mooie dag en mevrouw ging op weg naar circus Banaan. Maar toen ze even op een bankje ging rusten, werd ze geslagen en bestolen. Ze kon niet meer opstaan en riep om hulp. Gelukkig kwam de Burgemeester voorbij en ook agent Gerritsen. Maar die hadden heel belangrijk werk te doen. Was er dan niemand die mevrouw ging helpen? Op Vogeleiland woont Pablo. Pablo is een klein vogeltje. Hij is net geboren en wil het liefst gaan vliegen, net als Vadervogel en Moedervogel en al zijn vriendjes. Maar Pablo durft niet zo goed. Hij is bang. Bang om te vallen en bang voor de kat. Gaat het Pablo lukken om te leren vliegen? En wat doet de kat op Vogeleiland?   Jozef en Maria zijn op weg naar Bethlehem. Daar wordt het kindje Jezus geboren in een stal. Herders horen van het goede nieuws en gaan samen met hun schapen op weg voor een spannende reis om het kindje te begroeten. Maar koning Herodes is niet blij en bedenkt een plan om Jezus te doden. Lukt het de herders en de schapen om Jezus te begroeten? En wat doet de Engel in de stal?  Heel veel mensen gingen op reis naar Jeruzalem om het Paasfeest te vieren. Ook Jezus. Samen met zijn vrienden ging hij de stad binnen. Jezus zat op een ezel en alle mensen zongen en dansten voor Hem. Ze waren blij met Jezus. Maar dat duurde niet lang. De bazen van de stad waren jaloers en wilden Hem doden. Dat deden ze ook. Maar na drie dagen gebeurde het grote wonder. Maria van Magdala zag het. De Engelen zeiden het. Jezus is opgestaan!  De koning vond zichzelf de allergrootste koning. Totdat hij hoorde dat er een koning was die nog groter was dan hij. De mensen noemden Hem God, de allerhoogste. De koning werd jaloers en liet een ruimteschip bouwen om tegen God te vechten. Maar hoog boven de aarde, tussen de sterren, werd de koning verslagen. Niet door geweld. God gebruikte een heel klein mugje, juist omdat het nog zo klein was. Er was eens een boer die woonde in een ver land aan de voet van de berg. Daar zaaide hij Supergraan in de akker. Straks zouden alle bakkers uit de verre omgeving zijn Supergraan gaan kopen om er Superbroodjes van te bakken. Maar of dat net zo gemakkelijk ging als hij gedacht had? Gelukkig kreeg hij steeds vaker bezoek van de bakkerin, die hem bemoedigde om door te zetten.
Ergens in de Verte
Er was eens een vader en die had een zoon en een dochter waar hij heel veel van hield. De zoon zei tegen z’n vader: ‘Vader, geef me vast een deel van de boerderij en het land dat ik later zal erven.’ Dus verdeelde de vader zijn bezittingen tussen zijn zoon en dochter. Kort daarna vertrok de zoon en ging de wijde wereld in. Hij leefde zorgeloos en verkwiste al z’n geld. Toen kwam er ook nog een vreselijke hongersnood in het land. Gelukkig vond hij een baantje bij een varkenshoeder. Die stuurde hem het veld in om de varkens te voeren. Hij had zo’n honger dat hij het voer van de varkens was gaan eten en steeds vaker terugdacht aan thuis. Hij besloot om weer terug te gaan naar z’n vader. En hij ging. Maar niet alleen…
Ergens in de Verte is een spannende voorstelling naar de gelijkenis van de verloren zoon.            En er weer allerlei mogelijkheden voor kinderen om mee te spelen.

Barmhartige Baviaan

Koning en de Mug

Supergraan

Kerstvoorstelling

Paasvoorstelling

Pablo leert Vliegen

Het was een mooie dag en mevrouw ging op weg naar circus Banaan. Maar toen ze even op een bankje ging rusten, werd ze geslagen en bestolen. Ze kon niet meer opstaan en riep om hulp. Gelukkig kwam de Burgemeester voorbij en ook agent Gerritsen. Maar die hadden heel belangrijk werk te doen.  Was er dan niemand die mevrouw ging helpen?
De koning vond zichzelf de allergrootste koning. Totdat hij hoorde dat er een koning was die nog groter was dan hij. De mensen noemden Hem God, de allerhoogste. De koning werd jaloers en liet een ruimteschip bouwen om tegen God te vechten. Maar hoog boven de aarde, tussen de sterren, werd de koning verslagen. Niet door geweld. God gebruikte een heel klein mugje, juist omdat het nog zo klein was.
Koning en de Mug
Op Vogeleiland woont Pablo. Pablo is een klein vogeltje. Hij is net geboren en wil het liefst gaan vliegen, net als Vadervogel en Moedervogel en al zijn vriendjes. Maar Pablo durft niet zo goed. Hij is bang. Bang om te vallen en bang voor de kat. Gaat het Pablo lukken om te leren vliegen? En wat doet de kat op Vogeleiland?   
MEER INFORMATIE MEER INFORMATIE
Jozef en Maria zijn op weg naar Bethlehem. Daar wordt het kindje Jezus geboren in een stal. Herders horen van het goede nieuws en gaan samen met hun schapen op weg voor een spannende reis om het kindje te begroeten. Maar koning Herodes is niet blij en bedenkt een plan om Jezus te doden. Lukt het de herders en de schapen om Jezus te begroeten? En wat doet de Engel in de stal? 
Kerstvoorstelling
Pablo leert vliegen
MEER INFORMATIE MEER INFORMATIE
Paasvoorstelling
Heel veel mensen gingen op reis naar Jeruzalem om het Paasfeest te vieren. Ook Jezus. Samen met zijn vrienden ging hij de stad binnen. Jezus zat op een ezel en alle mensen zongen en dansten voor Hem. Ze waren blij met Jezus. Maar dat duurde niet lang. De bazen van de stad waren jaloers en wilden Hem doden. Dat deden ze ook. Maar na drie dagen gebeurde het grote wonder. Maria van Magdala zag het. De Engelen zeiden het. Jezus is opgestaan!
Er was eens een boer die woonde in een ver land aan de voet van de berg. Daar zaaide hij zijn Supergraan in de akker. Straks zouden alle bakkers uit de verre omgeving komen om zijn Supergraan te kopen om er Superbroodjes van te bakken. Maar of dat net zo makkelijk ging als hij gedacht had? Gelukkig kreeg hij steeds vaker bezoek van de bakkerin, die hem bemoedigde om door te zetten.
Supergraan
Barmhartige Baviaan
Er was eens een vader en die had een zoon en een dochter waar hij heel veel van hield. De zoon zei tegen z’n vader: ‘Vader, geef me vast een deel van de boerderij en het land dat ik later zal erven.’ Dus verdeelde de vader zijn bezittingen tussen zijn zoon en dochter. Kort daarna vertrok de zoon en ging de wijde wereld in. Hij leefde zorgeloos en verkwiste al z’n geld. Toen kwam er ook nog een vreselijke hongersnood in het land. Gelukkig vond hij een baantje bij een varkenshoeder. Die stuurde hem het veld in om de varkens te voeren. Hij had zo’n honger dat hij het voer van de varkens was gaan eten en steeds vaker terugdacht aan thuis. Hij besloot om weer terug te gaan naar z’n vader. En hij ging. Maar hij ging niet alleen…
Op dit moment spelen we 7 verschillende voorstellingen. Hieronder een korte beschrijving met een link voor meer informatie. Heb je vragen, of ben je geïnteresseerd om een voorstelling te organiseren, neem dan contact met ons op via de contactpagina. Meer actuele berichten, foto’s en reacties kun je vinden op Facebook.
Ergens in de Verte
Voorstellingen
Christelijk kindertheater Simon en Zo